Nyelvi tábor – Ausztria, Karintia

2023. június 4-10.

Lehetőségünk volt részt venni a BGSZC Pestszenlőrinci Technikum hagyományos nyelvi táborán. A BGSZC Széchenyi István Technikum 18 diákja csatlakozott a „Hengersor” csapatához. Egy hetet tölthettünk el Ausztria egyik csodálatos vidékén, Karintiában. A Pestsztentlőrinci Technikumból Fülöp Éva és Stercz Ágnes tanárnők szervezésével és kíséretével, a Széchenyiből Dávid Lívia tanárnő kíséretével valósult meg a program.

Nulladik nap. 2023. június 4.

Indulás Budapestről, érkezés a Turnersee partján fekvő szállásunkra. Vacsora után rövid sétát tettünk a környéken. Majd csapatépítő estet tartottunk, hogy a két iskolai diákjai megismerkedjenek egymással.

Első nap. 2023. június 5.

Délelőtt némettanulás. A tanítás után felfedeztük Karintia fővárosát, Klagenfurtot. Az eső sem állíthatott meg bennünket, hogy meglátogassuk a Lindwurmot, a város jelképét.

Második nap. 2023. június 6.

Délelőtt némettanulás, délután a csodás Klopeinersee körül kirándultunk és a vadasparkban jártunk.

Harmadik nap. 2023. június 7.

Délelőtti némettanulás után buszra szálltunk és a szállásunktól délre fekvő Bad Eisenkappel felé utaztunk, az Obir Cseppkőbarlanghoz. A föld alatti élményparkban másfél órás vezetett túrán vettünk részt.

Negyedik nap. 2023. június 8.

A mai napon Bad Bleibergben leszálltunk a föld mélyére és megismerkedtünk az egykori ércbányászok munkájával. A Schaubergwerk Terra Mystica vezetett program első állomása a 69 méteres bányacsúszda volt. Európa leghosszabb bányászcsúszdáján csúsztunk a mélybe.

Ezután ” átruccantunk” Olaszországba. Tarvisioban hódoltunk a kulináris élvezeteknek, majd a csodás Predil-tóhoz látogattunk el.

Ötödik nap. 2023. június 9.

Ma volt az utolsó napunk az itteni tanárainkkal

A délutánt a Wörthi-tónál töltöttük. Ausztria riviérája nagyon sok látnivalót tartogat az idelátogatóknak. Felkerestük a Minimunduszt, ahol a világ legjelentősebb építészeti remekműveinek kicsinyített másolataiban gyönyörködhettünk. Ezután a város híres kilátójából, a 100 méter magas Pyramidenkobelből 70 méteres magasságból megcsodáltuk a Wörthi-tó és környékének csodás panorámáját. Később a szállásunk mellett fekvő Turnerseeben a bátrabbak megmártóztak.

A búcsúesten a héten megismert nevezetességekből vetélkedtünk.

Utolsó nap. 2023. június 10.

Reggeli és összepakolás után elbúcsúztunk szállásadóinktól és elindultunk hazafelé. Útközben kis kitérőt tettünk Grazba. Rövid városnézés után folytattuk utunkat Budapest felé. A kora esti órákban érkeztünk meg.

A diákok sok szép élménnyel és új barátokkal tértek haza.

Néhány diák visszajelzéseiből idézve:

„Összességében az iskola remek volt, de főleg a bánya, a barlang és a csúszda nyerte el a tetszésünket. Az iskolában kedvesek és segítőkészek voltak.”

„Sok szép mesés tájat láttunk, jól éreztük magunkat.”

„Nagyon jó volt a szervezés és sok jó embert ismertünk meg. Ami bennünk a legjobban megmaradt: Minimundus, kilátó, Olaszország. Örülnénk, ha jövőre is tudnánk jönni a tanárnőkkel.”

Fényképek a nulladik nap történéseiről

Képek az első nap eseményeiről

Képek a második nap történéseiről

Képek a harmadik nap történéseiről

Képek a negyedik nap történéseiből

Képek az ötödik nap eseményeiről

Utolsó nap, hazaindulás, megálló Grázban

Vélemény, hozzászólás?