Tantermen kívüli digitális munkarend

Kedves Diákok!

Valószínűleg nem lesz könnyű a következő időszak sem Nektek, sem Szüleiteknek, sem nekünk, pedagógusoknak. A legfontosabb, amit mindannyian tehetünk, hogy a lehető legminimálisabbra csökkentjük a személyes találkozásainkat másokkal, hiszen csak így nyújthatjuk el, fékezhetjük le a vírus terjedését. Ezért arra kérlek Titeket, hogy maradjatok otthon, ne “bandázzatok”, ne akarjatok a barátaitokkal találkozni, moziba, plázába, közösségbe, buliba menni. Értsétek meg, hogy Ti is felelősek vagytok családtagjaitokért, ismerős és ismeretlen emberekért!

Kérlek Benneteket, hogy olyan helyről tájékozódjatok a hírekkel kapcsolatban, amelyek megbízhatóak, ne dőljetek be álhíreknek, és ne terjesszetek butaságokat! A megbízható, aktuális híreket, tanácsokat a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon találhatjátok meg.

Az otthoni tanulással kapcsolatban több tízezer magyar pedagógus összefogva egész hétvégén azon ötletelt, hogyan tudja leghatékonyabban, leggördülékenyebben megoldani a helyzetet. Sőt cégek, színészek is azon gondolkodnak, hogy hogyan segíthetnek. Mi széchenyis tanárok is azon munkálkodunk, hogy mindenki számára a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségekből, de az egyeztetéseink még tartanak, ezért türelmet kérek tőletek.

Az online oktatást ne úgy képzeljétek el, hogy naponta 7-8 órán keresztül nézitek, ahogy a tanárok a webkamera előtt magyaráznak. Abban biztos vagyok, hogy nem így lesz. Bizonyára az oktatóvideók mellett online segédanyagot is fogtok kapni, feladatokat, projektmunkákat kell majd elkészítenetek önállóan, esetleg online csatornán együttműködve osztálytársaitokkal. Sajnos a részletekkel kapcsolatban még nem tudok Nektek biztosat mondani.

Úgy gondolom, nagyon nehéz helyzet lesz ez most nektek, nekünk, mindenkinek. Talán nem is az elején, hiszen az újdonság varázsa vonzó lesz, hanem később, esetleg hetek múlva. Igen, sajnos, úgy sejtem, hogy ez nem egy rövid, átmeneti időszak lesz, hanem hosszabb távra kell készülnünk.

A közösségi oldalokon úgy látom, többen nem hisznek bennetek, sokan azt vallják, úgysem fogtok tanulni, együttműködni, hanem egész nap csak ellesztek, lógtok, jöttök-mentek, bandáztok. De én tudom, hogy sokkal felelőségteljesebbek vagytok, mint azt többen gondolják! Én bízom Bennetek! Tudom, hogy tanulni fogtok, hogy megcsináljátok a kapott feladatokat. Tudom, hogy meg fogjátok mutatni a szüleiteknek, tanáraitoknak, hogy milyen szuperek vagytok, és összefogva, együtt sikeresen túl leszünk ezen a rendkívüli helyzeten.

Mi ott leszünk mellettetek, segítünk, fogjuk a kezeteket, még ha csak online is, de jelen leszünk, támogatunk, bátorítunk benneteket! Osztályfőnökötök és szaktanáraitok jelentkezni fognak tanulnivalókkal, feladatokkal.

Hogy mit csináljatok addig?

  1. Állítsátok össze a napirendeteket, amit majd a jövőben be kell tartanotok. Egy javaslatot fogtok kapni tőlünk is.
  2. Rendrakás után takarítsátok ki a szobátokat, a lakótereteket!
  3. Alakítsatok ki – a lehetőségekhez mérten – egy nyugalmas helyet, ahol tanulni fogtok! Nem az ágyatokon, nem a kanapén, mert ott pihenni fogtok! El kell különítenetek egymástól a pihenő és a munkálkodó teret!

 Mindenkinek kitartást kívánok, mert most igazán szükség lesz rá!

 Üdvözlettel:

Jakab Szilvia

igazgató

 

 

Kedves Diákok, kedves Szülők!

A koronavírus terjedése kapcsán hozott kormányrendelet értelmében iskolánk épületét bizonytalan ideig lezártuk. Felhívjuk figyelmüket, hogy a tanítás az épület lezárásától függetlenül folytatódik tantermen kívüli digitális oktatás keretében, amelynek részleteiről a honlapunkon, az e-naplón keresztül és más források segítségével adunk majd tájékoztatást.

Az aktuális információkat folyamatosan frissítjük majd honlapunkon, a KRÉTA üzenőfalán és Facebook oldalunkon is. Az esetlegesen felmerülő kérdéseket az iskola@vasutca.hu e-mail címen várjuk.

Üdvözlettel:

Jakab Szilvia

igazgató